De Rotonde

Loods Peeldijk
Zaterdag 17 oktober
00:00 uur

Verenigingen uit Milheeze brengen Muziektheater De Rotonde

Een fanfare en een toneelvereniging die samen een voorstelling moeten maken, gaat dat lukken? Dat is de grote vraag in een bijzondere theatervoorstelling van twee verenigingen uit Milheeze: Toneelvereniging Voetlicht en Fanfare St. Cecilia. Muziektheater De Rotonde wordt gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 oktober in de theaterzaal aan de Peeldijk 1 in Milheeze, vlakbij de rotonde.

In De Rotonde draait alles om het begrip ‘samen’. Het verhaal gaat over een burgemeester die de viering van het twintigjarige bestaan van de rotonde in haar dorp wil vieren met een bijzondere voorstelling. Die moet worden gemaakt door de plaatselijke toneelvereniging en de fanfare, twee verenigingen die niet bepaald op goede voet met elkaar staan. De samenwerking zorgt voor de nodige botsingen, maar ook veel komische situaties en zelfs enkele romances.

Het verhaal van De Rotonde is fictief en gaat niet over Milheeze. Uiteraard zijn er wel veel overeenkomsten en wordt er regelmatig met een knipoog gekeken naar verenigingen, plekken, personen en situaties in het dorp.

De Rotonde is nadrukkelijk geen musical, maar een echte muziektheatervoorstelling. St. Cecilia en Voetlicht hebben deze voorstelling samen ontwikkeld en daarbij gezocht naar manieren om zowel theaterspel als muziek goed tot hun recht te laten komen en in elkaar over te laten vloeien. Het verhaal en de teksten van de voorstelling zijn geschreven door leden van Voetlicht en St. Cecilia, samen met regisseur Gabri Wijnakker. Hij heeft met dirigent Will Veraa de artistieke leiding over de voorstelling.

Muziektheater De Rotonde wordt gespeeld op zaterdag 17 oktober om 20.15 uur en op zondag 18 oktober om 14.30 uur in de theaterzaal op Peeldijk 1 in Milheeze.

← Ga terug naar het overzicht

Koop nu je ticket!